En spiseforstyrrelse kan se ud på mange forskellige måder. Man kan ikke altid se på personen, hvor alvorligt han eller hun lider; man kan have en spiseforstyrrelse på lav vægt, på normal vægt og på høj vægt. Fælles for lidelserne er forsøget på at regulere fysisk og psykisk ubehag via spisemønstret.
Min tilgang til behandling af spiseforstyrrelser vil derfor altid både indebære en afdækning af spisemønster, hjælp til normalisering af dette samt afdækning og behandling af andre faktorer til forståelse af spiseforstyrrelsens kompleksitet. Der er derfor ikke én model, der passer på alle.
Der er flere forskellige typer af spiseforstyrrelser. De mest kendte er anoreksi, bulimi og tvangsoverspisning (BED). En person kan have symptomer fra flere forskellige spiseforstyrrelser eller forløbet kan forandre sig over tid. Spiseforstyrrelser forekommer i alle aldre, hos børn, unge, voksne, hos gravide og hos alle køn.
Den enkeltes egen oplevelse af problemerne er afgørende, man skal altså ikke nødvendigvis opfylde alle diagnosekriterier for at have brug for behandling.